· 

En toen werd het stil: Autoloze zondagen in 1973

Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan.

De Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen was eind 1973 tijdens de autoloze zondagen uitgestorven. Sandra van Zanten kon er rolschaatsen met twee buurmeisjes en (voorop) haar zus. | Foto: Collectie Sandra van Zanten.

Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg. Hoe ervaarde u die stille dagen? Ging u stiekem toch op pad en werd u op de bon geslingerd? Lees mee met de verhalen van de redactie van Zeeuws Weerzien in editie nr 18, die vanaf nu in heel Zeeland gratis verkrijgbaar is. Kijk op www.zeeuwsweerzien.nl voor een overzicht van de meer dan 300 afhaalpunten.

Nieuw: Danker Jan Oreel vaste cartoonist
Vanaf nu verschijnt in elk nummer van Zeeuws Weerzien een cartoon van de vermaarde illustrator Danker Jan Oreel. Op zijn eigen wijze geeft hij zijn visie op het thema van de krant. Natuurlijk ontbreken ook de andere vaste rubrieken niet, zoals de prijspuzzel, verdwenen beroep, Zeeuws recept én een pagina vol reacties van lezers. Want úw herinneringen vormen een belangrijke aanvulling op de verhalen in de krant. Kom daarom langs bij één van de bijeenkomsten die in heel Zeeland worden georganiseerd. Haal snel een exemplaar van Zeeuws Weerzien voor meer informatie en geef u op via het opgaveformulier op de achterpagina.

Reactie schrijven

Commentaren: 0