· 

Plaatsing nieuwe openbare laadpalen in gemeente Veere

De komende tijd komen er meer openbare laadpalen voor elektrische auto’s in de gemeente Veere.

Foto ter illustratie © Pixabay

Op de plek waar de toekomstige laadpaal komt te staan, plaatst de gemeente vooraf een bord. Zo is te zien dat er een openbare laadpaal in de straat komt én waar deze precies komt.

Locatie
Een openbare laadpaal staat op openbaar terrein, bijvoorbeeld bij een parkeerplaats. Openbare laadpalen zijn te gebruiken door iedereen met een elektrische auto. Voor het bepalen van de plaats van een openbare laadpaal, word gebruik gemaakt van de vastgestelde plaatsingsleidraad en een plankaart. Hier worden mogelijke locaties voor openbare laadinfrastructuur vooraf op aangegeven. Ook worden mogelijke locaties getoetst aan ruimtelijke en technische criteria. In eerste instantie worden er geen verkeersbesluiten genomen voor de gekozen locaties.

Laadpaal aanvragen
Heeft of krijgt u een elektrische auto en is opladen op uw eigen oprit niet mogelijk? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. U heeft keuze uit vier marktpartijen die in de gemeente Veere laadpalen plaatsen. Meer informatie kunt u vinden op de pagina Laadpalen.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0