· 

350 studenten zoeken oplossingen voor vraagstukken uit Zeeuws werkveld

Concert at Sea wil weten hoe ze de stranden na het festival zo snel mogelijk schoon krijgt. De provincie wil maatschappelijk vastgoed zoals kerken verduurzamen.

HZ University of Applied Sciences. Het Groene Woud

Maxxton vraagt dan weer hoe je het aantal piekmomenten om in te checken op vakantieparken terugbrengt, de gemeente Goes wil een beoordeling van een duurzaam watersysteem, Stichting Strandexploitatie Veere hoopt een duurzame strandpost te realiseren, Adrz een nieuw techniekgebouw en Stedin heeft plannen om alle transformatorhuisjes te renoveren. Hoe zou je dat doen, is de vraag aan studenten van verschillende opleidingen van HZ University of Applied Sciences.

We Explore Together Week
In teams werken ze deze week aan innovatieve, duurzame oplossingen voor dit soort vraagstukken. Er zijn 35 projecten ingediend door bedrijven, organisaties en instellingen in de regio. HZ Nexus heeft de coördinatie in handen. Er doen meer dan 350 studenten mee aan de derde editie van de We Explore Together Week (WET Week) in de HZ-locatie in Middelburg. Het gros volgt een technische opleiding aan de hogeschool, maar ook andere studenten doen mee. Er is ook een aantal teams dat bestaat uit studenten van de HZ, Scalda en University College Roosevelt. In het project Westerzicht 2150 denken zij na over scenario’s na een dijkdoorbraak in Vlissingen. Hiervoor maken ze onder meer gebruik van de game Minecraft.

De teams presenteren hun oplossingen op vrijdag 10 november tussen 14.00 en 15.30 uur in Het Groene Woud en JRCZ in Middelburg.  HZ University of Applied Sciences

Reactie schrijven

Commentaren: 0