· 

Brookz heeft de Regio Monitor samengesteld voor Zeeland

Bij Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland, zien wij jaarlijks duizenden bedrijfsovernames voorbij komen, ook in de provincie Zeeland. Daarom hebben zij de Regio Monitor voor de provincie Zeeland samengesteld.

Zeeuws Vlaanderen Foto (hansiline) © Pixabay

De gemiddelde omzet van alle op Brookz te koop staande bedrijven in Zeeland fluctueert per half jaar tussen de 600.000 en 1,3 miljoen. Met deze Regio Monitor willen wij kopers en verkopers van MKB-bedrijven feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal bedrijven te koop, het aantal geïnteresseerde kopers en daadwerkelijk verkochte bedrijven in de provincie Zeeland.

Een aantal belangrijke inzichten uit de Regio Monitor voor de provincie Zeeland zijn:
Over het eerste half jaar van 2023 werden er op Brookz 28 bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor zo’n 6,8% van het totale aanbod. De gemiddelde omzet van alle op Brookz te koop staande bedrijven in Utrecht fluctueert per half jaar tussen de 845.000 en 1 miljoen euro op jaarbasis. In de provincie Utrecht werd de laatste twee half jaren in totaal 9 bedrijven verkocht op Brookz.

De basis voor dit rapport wordt gevormd door meerdere datasets verzameld vanuit Brookz. Wij denken met deze Regio Monitor een bijdrage te leveren aan meer inzicht en transparantie in de MKB-overnamemarkt, hetgeen naar onze overtuiging leidt tot meer en betere deals.

De monitor (PDF bestand) zie hieronder.

Download
Regio Monitor Zeeland.pdf
Adobe Acrobat document 2.8 MB

Reactie schrijven

Commentaren: 0