· 

Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023 in Vlissingen

Woensdag 22 november 2023 kunt u gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing. U kunt dan tussen 7.30 en 21.00 uur uw stem uitbrengen. Er zijn 23 stembureaus geopend in Vlissingen, waarvan 1 mobiel stembureau.

Foto ter illustratie  © Pixabay

Stempas
Uw stempas heeft u thuis ontvangen per post. Neem deze stempas en een identiteitsbewijs mee (dit document mag maximaal 5 jaar verlopen zijn). Als u deze documenten niet meeneemt, kunt u niet stemmen. Brengt een andere kiezer uw stem uit? U kunt iemand machtigen aan de achterzijde van uw stempas.De gemachtigde mag alleen gelijktijdig met zijn of haar eigen stem, uw stem uitbrengen. Ook moet deze gemachtigde uw stempas en een kopie van uw identiteitsbewijs (dit document mag maximaal 5 jaar verlopen zijn) meenemen.

Tellen van de stemmen en de uitslag
Op woensdag 22 november 2023 vanaf 21.00 uur wordt er op de stembureaus geteld op partijniveau. Op donderdag 23 november 2023 wordt in Sporthal Baskensburg vanaf 7.30 uur op kandidaat-niveau geteld. Het telproces is voor u als kiezer vrij bij te wonen. De voorlopige en definitieve uitslag van deze verkiezing vindt u na de stemming op de website van de gemeente Vlissingen.

Zie voor meer informatie de verkiezingspagina.

Weet u nog niet op welke partij u gaat stemmen dan kunt u gebruik maken van het Zeeuws kieskompas.
Of de Stemwijzer.

Reactie schrijven

Commentaren: 0