· 

Westerschelde Ferry: ‘Gratis soep voor passagiers’

Oude tijden herleven weer: voor iedereen die op dinsdag 28 november met de Westerschelde Ferry meevaart, staat een kop erwtensoep te wachten.

© Multranet Media

Net als vroeger op de PSD, kunnen passagiers genieten van een lekkere kop snert. Het verschil met toen en nu: nu is het gratis! Uit onderzoek dat de Westerschelde Ferry vorig jaar deed, bleek dat 43 procent van de reizigers behoefte had aan drinken en snacks aan boord. Vooral onder de vaste passagiers, zoals studenten, bleek de behoefte groot.

Iets goed doen voor een ander
Op 28 november is het Giving Tuesday. Een dag die in 2012 in de Verenigde Staten is begonnen met een simpel doel: mensen motiveren om iets goed te doen voor een ander. De Westerschelde Ferry doet hier graag aan mee en biedt niet alleen aan de vaste passagiers een kom soep aan, maar iedereen die deze middag met de boot meegaat. In de terminal van de fiets-voetveer in Vlissingen zal die dinsdag vanaf 12.00 uur gesmuld kunnen worden van de soep. Een eindtijd is er niet; zo lang ‘de voorraad strekt’ kunnen passagiers genieten van een winters maaltje.

Nog meer goeds
Behalve op Giving Tuesday doet de Westerschelde Ferry ook graag daarbuiten iets goeds voor een ander. Sinds kort is het Ronald McDonald Huis partner van de Ferry. Er zijn een hoop Zeeuwse gezinnen die gebruikmaken van het Ronald McDonald Huis in Rotterdam. Om iets terug te doen, komt de Ferry in 2024 met meerdere acties om dit waardevolle initiatief financieel te ondersteunen.

Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al meer dan 35 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. Zieke kinderen voelen zich namelijk beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind.

Reactie schrijven

Commentaren: 0