· 

PVV de grootste partij in Vlissingen

Woensdag 22 november vond de Tweede Kamerverkiezing plaats, en de Partij voor de Vrijheid (PVV) is met 35 zetels dan ook de grootste partij in Nederland.

Stempotlood © Pixabay

Eerste reactie van Geert Wilders: "Met *35 zetels willen we, en gaan we ook besturen. De kiezer heeft gesproken en gezegd: ‘We zijn het spuugzat.’ Wij gaan zorgen dat de Nederlander weer op 1 komt te staan, dat die zijn land terugkrijgt en weer meer geld in zijn portemonnee krijgt. Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de steun, dit is een enorme verantwoordelijkheid.”
*Uit de voorlopige prognose op basis van 98 procent van de getelde stemmen blijkt dat de PVV 37 zetels heeft behaald.

PVV grootste partij in Vlissingen
Bij de vorige verkiezingen in (2021) behaalde de PVV 17 zetels bij de kiezers. In Vlissingen is de PVV de grootste partij met 26,6 procent. De VVD en GL-PvdA volgen met 14,4 en 13,8 procent. In tien van de dertien Zeeuwse gemeenten is de partij van Geert Wilders de grootste geworden. De grootste verliezers zijn de D66, de VVD en het CDA. Bekijk hier de voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023 in Vlissingen.

De uitslag per kandidaat wordt op donderdagmiddag 23 november bekendgemaakt op de website van de gemeente Vlissingen.

   Screenshot teletekst Omroep Zeeland

Eerste reactie Geert Wilders (PVV):
'Met 35 zetels willen we, en gaan we ook besturen'

Reactie schrijven

Commentaren: 0