· 

Militaire oefening in Vlissingen en omgeving kerncentrale

Van 30 november tot en met 2 december 2023 vindt in de gemeente Vlissingen een militaire oefening plaats. De oefening WAKE UP ’23 is een gezamenlijke oefening van Defensie, politie en de Kerncentrale Borssele.

Foto ter illustratie  © Pixabay

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Marine, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee. Het doorgaand verkeer wordt niet gehinderd.

Oefening in omgeving Kerncentrale Borssele
Het doel van de oefening is om de betrokken partijen te trainen in de samenwerking en communicatie bij gezamenlijke nationale inzet, zoals bij een rampscenario. Dit is een jaarlijks terugkerend trainingsverband met een wisselend onderwerp. Ditmaal betreft het de beveiliging van de KCB. Aan de oefening doen zo’n 70 personen van de verschillende diensten mee, ondersteund door zo’n 10 militaire voertuigen en voertuigen van politie.

Zij maken voornamelijk gebruik van bestaande (vaar)wegen en paden in de omgeving van de kerncentrale. Het doorgaande verkeer wordt niet of minimaal gehinderd. Het zwaartepunt van de oefening ligt op vrijdag 1 december. Op donderdag en zaterdag verplaatsen de diensten voornamelijk mensen en materieel naar en vanuit de omgeving van de kerncentrale.

Klachten
Voor algemene klachten waarbij geen sprake is van schade, kunt u contact opnemen met de Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade. Dit kan via e-mail Communicatie.13LTBRlG@mindef.nl.
Schade melden

Als er door de oefening schade is ontstaan, kunt u dit onder melden. Graag onder vermelding van zaken als de militaire eenheid (indien bekend), kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade en dergelijke.
U kunt uw melding richten aan:

    Sectie Claims Ministerie van Defensie
    Postbus 90004
    3509 AA Utrecht
    Telefoon: (088) 956 19 51
    E-mail: jdvclaims@mindef.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0