· 

Middelburg wipt meeste Zeeuwse tegels

Op woensdag 6 december reikt gedeputeerde Arno Vael (provincie Zeeland) de prijs uit voor het Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen aan wethouder Jeroen Louws.

Foto ter illustratie © Pixabay

Van maart tot en met oktober wipten inwoners uit alle Zeeuwse gemeenten tegels uit hun tuin. De tegels maakten plaats voor planten en bomen. In totaal wipten Middelburgers samen met de gemeente 37.000 tegels, goed voor 3362m2. Daarmee komt de gemeente bovenaan de poule te staan, die uitgaat van het aantal gewipte tegels per 1000 inwoners. In Zeeland maakte 8700m2 aan verharding plaats voor bomen, planten en groen.

Wethouder Jeroen Louws is trots dat zijn gemeente heeft gewonnen:  “De inwoners van de gemeente Middelburg vinden een groene omgeving heel belangrijk. Het is heel mooi om te zien dat zij hun tuinen hebben vergroend. Het geeft aan dat mensen echt wel bereid zijn hun steentje bij te dragen voor een beter klimaat. Vanzelfsprekend geven we als gemeente ook het goede voorbeeld en worden er op verschillende plekken in de stad tegels vervangen door groen.”

Ook gedeputeerde Arno Vael is blij met het resultaat van de actie: “Deze actie is een mooi voorbeeld van de Zeeuwse mentaliteit: alle gemeenten deden mee. Daarnaast is het belangrijk dat Zeeuwen ook zelf doen wat ze kunnen. We kunnen niet meer om klimaatverandering heen. Een paar tegels uit de tuin is maar een kleine ingreep, maar helpt echt bij wateroverlast en hitte."

Reactie schrijven

Commentaren: 0