· 

Start bouwimpuls voor 3 woningbouwprojecten op het Scheldekwartier

De gemeente Vlissingen heeft van het Ministerie van Binnenlandse Zaken een bedrag van ruim €1,4 miljoen subsidie ontvangen.

Woningbouw op het Scheldekwartier  © Multranet Media

Om de start van de bouw van 3 woningbouwprojecten op het Scheldekwartier te bevorderen. Het gaat om de projecten Kop Keersluis, Aan de Singel en De Admiraliteit.

Aanvraag
De aanvraag voor de subsidie die is toegekend, is door de gemeente Vlissingen in samenwerking met de betrokken projectontwikkelaars opgesteld. De 3 projecten omvatten in totaal 185 woningen. Voor alle 3 de projecten is de ambitie om in 2024 al te gaan starten met het bouwen van de woningen.

Toekenning Startbouwimpuls
145 gemeenten ontvangen een bijdrage uit de Startbouwimpuls (SBI), zodat de bouw van bijna 31.500 nieuwe woningen versneld van start kan gaan. Ongeveer 80% van de nieuwe woningen valt in de categorie betaalbaar. 24 projecten van de 362 projecten die een bijdrage krijgen, starten nog dit jaar. De rest gaat volgend jaar van start en de laatste volgen uiterlijk in 2025.

Reactie schrijven

Commentaren: 0