· 

Scheldeloodsenkoor vaart mee aan boord van de Westerschelde Ferry

In deze koude decembermaand zorgen wij, Westerschelde Ferry, voor wat gezelligheid en warmte! Op zaterdag 16 december vaart het Scheldeloodsenkoor mee aan boord van de Westerschelde Ferry en kunnen passagiers genieten van de mooiste Shanty’s. Het belooft een gezellige middag te worden met het 30-koppige koor.

Foto: Scheldeloodsenkoor

Retourtje met 40 minuten muziek
Voor de echte Shanty muziekliefhebbers bieden we deze middag een speciaal retour aan. Waar passagiers normaal gesproken van boord gaan als we aanmeren, mogen zij nu blijven zitten. Passagiers kopen een retour in de webshop of in de terminal en genieten dus 40 minuten van het Scheldeloodsenkoor aan boord mét uitzicht op containerschepen. Uiteraard kunnen ze ook gewoon een enkele reis meevaren. Om zeker te zijn van een plekje, kunnen passagiers op onze website een kaartje reserveren voor een bepaalde afvaart tijd.

Scheldeloodsenkoor zong 20 jaar geleden bij laatste PSD afvaart
Leuk feitje: ruim 20 jaar geleden op 15 maart 2003 was het Scheldeloodsenkoor aanwezig op de laatste dag dat de PSD-boot in de vaart was. Daarvoor schreven zij een afscheidslied dat begint met de tekst: “Voor de mannen op de veerboot-brug, neem ik als loods mijn petje af”. 'Dat zelfde petje nemen wij nu af voor de bemanning van de Westerschelde Ferry', aldus het koor. Het Scheldeloodsenkoor is 27 april 1971 opgericht en bestaat uit ongeveer 60 personen. Ze zingen in zeemanskleding de shantyliederen zoals deze werden gezongen in de vorige eeuw. Zij combineren op spectaculaire wijze zang, dans en muziek! Het Scheldeloodsenkoor heeft een rijke historie van zowel nationale als internationale optredens.

Tijdens onderstaande afvaarten is het Scheldeloodsenkoor aan boord en kunnen passagiers meedeinen:
🚢 Vanaf Vlissingen

    15.48 uur
    16:48 uur
    17:48 uur

🚢 Vanaf Breskens

    16:18 uur
    17:18 uur
    18:18 uur (laatste afvaart richting Vlissingen met het koor)

Bij de terminal in Vlissingen verkoopt Crêperie Dubois van 15.00 tot 19.00 uur heerlijke crêpes.

Reactie schrijven

Commentaren: 0