· 

Zeeuws Weerzien hult zich in klederdracht

Iedereen vindt het mooi, niemand wil het nog dragen. Streekdracht (of klederdracht zoals oude Zeeuwen zeggen) is verdwenen.

‘Een van de laatste vrouwen in Cadzandse dracht, Leentje Moggré-Leenhouts’ in 1979. Foto: Peter Verdurmen

Maar de verhalen blijven. Kinderen die zich rot schrokken toen moeder op d’r burgers ging en ineens onherkenbaar in de deuropening stond. Vijf broertjes die als laatsten op hun boers naar school gingen en het mysterieuze vrouwtje met muts, gouden krullen en kleurige omslagdoek dat als een etalagepop achter haar raam zat  en wuifde. Het winternummer van de gratis herinneringskrant Zeeuws Weerzien hult zich voor één keer in dracht. De krant is verkrijgbaar op ruim 300 afhaalpunten. Kijk op www.zeeuwsweerzien.nl voor een overzicht.

Nieuw in Zeeuws Weerzien is de zoektocht naar bijna vergeten (streek)recepten uit Zeeland. Wie een oud recept heeft van een gerecht dat oma, moeder of tante altijd zo lekker maakte kan dat insturen. Chef-kok Cas Zwemer van restaurant Zeeuwse Streken in Middelburg beoordeelt de inzendingen en zet het winnende gerecht zelfs op de kaart van zijn restaurant. De winnaar mag het persoonlijk komen proeven. Inzenden kan naar redactie@zeeuwsweerzien.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0