· 

‘Beelden van ver’ expositie in gemeentehuis Domburg

In het Domburgse gemeentehuis is een nieuwe expositie te zien: ‘Beelden van ver’ van Hetty Begheyn-Brinkman uit Koudekerke.

Zij maakt beelden van klei en haar inspiratiebron ligt, net als bij haar eerdere werk, bij beelden uit de oudheid: het magische en mythische daarvan.

Hetty Bergheyn: ‘In 2018 maakte ik het eerste beeld van deze serie. Het volgende beeld reageerde daarop. En het volgende dáár weer op. Een proces van steeds zoeken naar eenvoud, simpele lijnen, harmonie. Uiteindelijk werden al die beelden voor mij als net opgegraven artefacten, met hun verweerde huid door eeuwenlang verblijf onder de grond. Als leden van eenzelfde stam. Een stam vol verhalen en mythen. Daardoor zijn alle beelden sterk met elkaar, en met mijzelf, verbonden. Ik werk meestal in series. Vanwege het formaat worden hier in Domburg de kleinere exemplaren uit verschillende series tentoongesteld.'

De expositie ‘Beelden van ver’ kunt u zien in de hal van het gemeentehuis Veere, Traverse 1 in Domburg. Openingstijden van het gemeentehuis:

Maandag, dinsdag en woensdag: van 9.00 tot 17.00 uur
Donderdag: van 9.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: van 9.00 tot 12.00 uur

Website: Hetty Begheyn-Brinkman

Reactie schrijven

Commentaren: 0