· 

SGP vragen over doorgaan nieuwjaarsduik Vlissingen

Vragen naar aanleiding van artikel in de PZC: Vlissingen wil teleurstelling voorkomen en trekt 7000 euro uit voor ‘professionele’ nieuwjaarsduik.

Archieffoto nieuwjaarsduik 2017  © RTV Vlissingen

De SGP is blij dat de nieuwjaarsduik door kan gaan! We vinden het een mooie traditie! Het is echter opnieuw een evenement waarbij vrijwilligers, die dit al vele jaren organiseren, afhaken naar aanleiding van gesprekken met de gemeente. Wij zijn niet bij deze gesprekken aanwezig geweest maar vinden het wel opvallend en zijn benieuwd naar wat context zodat we dit beter kunnen interpreteren.

Art 34 vragen n.a.v. bericht PZC "doorgaan nieuwjaarsduik Vlissingen"
Wat is uw visie op dit krantenbericht?
Hoe is het proces verlopen?
Waar moest de genoemde nacalculatie aan voldoen?
Wat is het verschil in aanpak van de organisatie van het evenement tussen de professionele partij en het voorstel van "Zwemmen Langs Walcheren"?
En waar biedt de professionele partij de meerwaarde die deze 3.500 extra mag kosten?
Er staat dat het bestuur aangeeft aan dat er geen enthousiasme meer is om dit evenement te organiseren. Dat is verontrustend omdat Zwemmen Langs Walcheren meer - populaire - zwemtochten organiseert. Het zou zonde zijn als het ook de organisatie van die tochten gaat beïnvloeden. Wat gaat het college doen om het vertrouwen tussen het ambtelijk apparaat en deze organisatie te herstellen?
 
Vlissingen is een stad aan zee en we mogen leven met de zee. Dat biedt geweldige kansen voor onze stad en onze inwoners!

Fractie SGP

Reactie schrijven

Commentaren: 0