· 

HZ Stern naar afstudeerwerk over machine learning in beeldherkenning

De scriptie van Engineering-student Siyu Chen is 14 december beoordeeld als beste afstudeerwerk van HZ University of Applied Sciences. Chen kreeg de HZ Stern uitgereikt.

Juryvoorzitter Teunis de Weerd met het bronzen beeldje. Op het scherm kijkt winnaar Siyu Chen toe. Foto: AV-dienst HZ.

Volgens de jury heeft hij een zeer interessante en goed gedetailleerde scriptie geschreven over machine learning en machine learning frameworks. Titel van zijn scriptie is ‘Machine Learning algorithm in drone camera’. “In een helder en goed geschreven Engels verhaal legt hij de werking uit van het gebruik van drones bij inspecties van mogelijke roestvorming of andere onvolkomenheden op moeilijk bereikbare plekken, zoals windmolens”, aldus juryvoorzitter Teunis de Weerd in het rapport. Chen heeft zijn verhaal bovendien ondersteund met mooie beelden. De student kreeg een geldbedrag van 1000 euro en een bronzen beeldje van een stern, gemaakt door kunstenaar Hetty Heyster. 

Vijf genomineerden
Er waren dit jaar vijf studenten genomineerd voor de jaarlijkse prijs. Naast Chen waren dat Rachel de Groot van Watermanagement, Tijda Tülek van Pedagogiek, Virgina Rioli van Industrial Engineering and Management (Technische Bedrijfskunde) en Alice Smit van Human Resource Management. De vier genomineerden kregen een bedrag van 500 euro voor hun afstudeerwerk.

HZ Honours
De uitreiking in het HZ Café werd gecombineerd met een minisymposium van HZ Honours Programme-studenten. Zij kregen een certificaat voor het succesvol afronden van een verbredend internationaal programma, gericht op duurzaamheid. Ze deden dit naast hun opleiding.

Reactie schrijven

Commentaren: 0