· 

Wings to Victory organiseert lichtjesavond op Noorderbegraafplaats

Stichting Wings to Victory is in 2018 gestart met het organiseren van een lichtjesavond op kerstavond bij de CWGC graven (the Commonwealth War Graves Commission) en diverse andere militaire graven op de Noorderbegraafplaats te Vlissingen.

Diana Lambermont Fotografie

Dit in navolging van een landelijk initiatief waar soms al dertig jaar deze traditie in ere wordt gehouden. In 2022 is
een samenwerking gestart met de Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen. Tevens is er een nauwe samenwerking met de Gemeente Vlissingen.

Lichtjesavond 23 december 2023
Hiermee willen we de geallieerde- en verzetsslachtoffers niet vergeten, die vielen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog en die hun laatste rustplaats vonden op de Noorderbegraafplaats. Speciaal om deze kerstdagen te denken aan wat zij voor ons hebben betekent. Met respect naar de nabestaanden branden wij dit lichtje. De Last Post zal geblazen worden bij het Cross of Sacrifice en we zijn daarna even stil.

Naast de vaste deelnemers, waaronder mensen die een graf hebben geadopteerd, kan iedereen zich melden om mee te doen om een kaarsje te branden bij de verschillende graven. De ceremonie duurt een uurtje en we verzamelen ons rond de klok van 16.30 uur bij de ingang van de Noorderbegraafplaats.

Website Stichting Wings to Victory

Programma Lichtjesavond :Zonsondergang: 16.40 uur

Foto rechts I Diana Lambermont Fotografie

Reactie schrijven

Commentaren: 0