· 

Vlissingen knalt het nieuwe jaar in!

De jaarwisseling in Vlissingen werd ook dit jaar weer uitbundig gevierd, en de camera stond ook dit jaar weer in de omgeving van de Van Dishoeckstraat.

Vuurwerk in de Van Dishoeckstraat  © 2024 RTV Vlissingen

Ook dit jaar werd de jaarwisseling van 2023 naar 2024 ingeluid met vooral veel siervuurwerk ondanks dat er behoorlijk wat wind stond en het af en toe regende. We trokken de wijk in om het siervuurwerk wat afgestoken werd vast te leggen, en rond 02:00 uur werd het weer rustig. 

Brandjes en een arrestatie in Bossenburgh
De brandweer moest een aantal keren uitrukken om kleine brandjes te blussen, zoals in de
Vlissingse wijk Bossenburgh. Er bleek op straat, bij de kruising van de Bossenburg en de Walenburg, afval in brand te zijn gestoken. De brandweer in Vlissingen had in de laatste minuten van 2023 nog net een brandje te pakken. Rond 23.50 uur woedde er een fel buitenbrandje bij de President Rooseveltlaan. Onder meer banden stonden in vuur en vlam. Daarbij kwam veel rook vrij. Bij de Dreesstraat in Vlissingen heeft de brandweer zondagavond een brand geblust die woedde in een ondergrondse afvalcontainer. Bij de kruising met de Kalffstraat bleek brand te woedden in een ondergrondse container voor de inzameling van restafval. De brandweer heeft deze vol laten lopen met water en zo de brand geblust.

Arrestatie in Vlissingen
In de Vlissingse wijk Bossenburgh heeft de politie iemand gearresteerd. Het is nog onduidelijk waar hij of zij van wordt verdacht. Rond 01.00 uur kwamen tien politiewagens en een voertuig van de ME bij een supermarkt aan de Papegaaienburg bij elkaar, aldus HV Zeeland. Daarna gingen de agenten de wijk in. Ter hoogte van de Toutenburg werd de persoon aangehouden.

Een voorspoedig en gezond 2024 gewenst namens RTV Vlissingen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0