· 

Edward Nieuwenhuis treedt af als Dean University College Roosevelt

Prof. Edward Nieuwenhuis treedt 1 april 2024 af als Dean van University College Roosevelt (UCR) en zal dan ook stoppen als professor of Medical and Life Sciences bij UCR.

Hij begon in mei 2020 als professor op UCR, en werd in januari 2023 benoemd tot Dean. Nieuwenhuis zal het Centrum voor Zeldzame Ziekten van het Erasmus MC verder ontwikkelen en leiden".

Tijdens zijn periode als Dean van UCR heeft Nieuwenhuis zich ingezet voor een uitbreiding van het onderwijsprogramma, door 2 innovatieve thema’s (Sustainability en Data Science and AI) te introduceren. Hierdoor wordt het curriculum meer divers, en worden studenten opgeleid tot  kritische denkers. Nieuwenhuis heeft Academic Excellence centraal gesteld: “UCR is groot geworden door onze collectieve toewijdingen aan uitmuntend onderwijs. Kritisch denken, creativiteit, en een open blik op de wereld creëren een omgeving die studenten aanmoedigt nieuwsgierig en innovatief te zijn”.

Prof. dr. Henk Kummeling, Rector Magnificus van de Universiteit Utrecht, zegt: “We vinden het jammer dat Edward UCR nu al verlaat, maar feliciteren hem ook met zijn nieuwe uitdaging. Edward heeft zich enorm ingezet voor de kwaliteit van het onderwijs en de duurzame ontwikkeling van het College, waarvoor we hem heel dankbaar zijn”.

Dr. Yvonne Kops, voorzitter van de Raad van Toezicht UCR zegt: “Wij feliciteren Edward met zijn prachtige benoeming in het ontwikkelen en leiden van het Centrum voor Zeldzame Ziekten van het Erasmus MC. We vinden zijn vroegtijdige vertrek bij UCR uiterst jammer, maar respecteren dat er soms kansen op je pad komen die je moet aangrijpen. De wijze waarop het bestuur werkt aan de duurzame toekomst van het UCR geeft ons veel vertrouwen. We zullen de ingezette strategische koers continueren. Ook danken wij Edward voor zijn grote bijdrage aan de innovatieve kwaliteit van het academisch onderwijs in Zeeland. De waarde daarvan voor onze studenten en voor de samenleving is groot”.
Prof. Edward Nieuwenhuis
In zijn nieuwe rol bij het Erasmus MC zal Nieuwenhuis het voortouw nemen bij het verder ontwikkelen van een state-of-the-art centrum voor zeldzame ziekten. Dit initiatief weerspiegelt zijn betrokkenheid bij het bevorderen van medisch onderzoek en het aanpakken van de unieke uitdagingen waarmee mensen met zeldzame en vaak complexe gezondheidsaandoeningen worden geconfronteerd.

Nieuwenhuis is verheugd over deze nieuwe uitdaging: “deze nieuwe rol sluit naadloos aan bij mijn passie voor de gezondheidszorg en past perfect bij mij, ook al komt deze nog een beetje vroeg op mijn pad. Ik ga vol enthousiasme deze rol aan en ben ervan overtuigd dat de ervaring die ik het opgedaan als Dean van UCR van onschatbare waarde zal zijn in deze nieuwe onderneming”. Het College van Bestuur van Utrecht University zal samen met de Raad van Toezicht van UCR zich buigen over de vervolgstappen voor het management van UCR.

Reactie schrijven

Commentaren: 0