· 

Huishoudelijk afval nog beter scheiden in Vlissingen

In 2024 verandert de inzameling van huishoudelijk afval in de gemeente Vlissingen. Inwoners kunnen dan hun huishoudelijk afval nog beter scheiden.

© Multranet Media

"Er komen meer voorzieningen voor herbruikbare stromen, want alleen zo kunnen we waardevolle grondstoffen uit ons afval halen.“ Laat de gemeente Vlissingen weten. Zodra er meer inzamelmogelijkheden zijn voor het afval dat inwoners kunnen scheiden, beperken we de voorzieningen voor restafval. Om onze inwoners zorgvuldig over deze veranderingen te informeren, ontvangen zij rond 18 en 19 januari 2024 een informatiebrief.

Wat gaat er veranderen vanaf 2024?
Alle inwoners in onze gemeente krijgen meer mogelijkheden om hun afval te scheiden. Denk aan oud papier, plastic verpakkingen, etensresten, textiel en glas. Voor deze stromen komen er (extra) minicontainers en inzamelvoorzieningen (boven- en ondergrondse containers). We doen dat om ervoor te zorgen dat onze inwoners hun afval nóg beter kunnen scheiden: gemakkelijker én dichterbij huis.
Op deze manier blijft er dus minder restafval over. Daarom zijn er minder voorzieningen voor restafval nodig.

Lees verder via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0