· 

Boekenweek activiteiten bij Boekhandel 't Spui

Nog even en het is feest in de winkel van Boekhandel 't Spui, want de boekenweek start alweer bijna! Namelijk op 16 maart, er staan een drietal zeer verschillende activiteiten op het programma voor elk wat wils.

Boekhandel 't Spui

Boekenweek met de familie Chabot
Op de dinsdag in de boekenweek (19 maart) zal de familie Chabot een bezoek brengen aan de Sint Jacobskerk in Vlissingen. De familie is dit jaar gezamenlijk verantwoordelijk voor het Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking. Ze zullen die avond geïnterviewd worden door presentator en schrijver Cesar Majorana. Daarnaast zal Bart Chabot een strofe uit zijn gedicht over de Oude Markt op de gevel van Boekhandel 't Spui onthullen.

Dinsdag 19 maart om 19.00 uur – Sint Jacobskerk   Tickets zijn hier online verkrijgbaar en
in de winkel.Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel De Drukkerij in Middelburg.

MEET & GREET Valentijn de Heer
vrijdag 22 maart om 16 uur – boekhandel ‘t Spui

Beste mevrouw Eva, het debuut van Valentijn de Heer, staat op de shortlist van de Hans Vervoort-prijs 2024. Uit 85 inzendingen heeft de jury een shortlist van vijf titels gemaakt. Uit het juryrapport: ‘De schrijver ziet af van grove effecten, en de sterke beelden die hij aandraagt zijn zodanig passend dat de originaliteit ervan pas in tweede instantie opvalt. Mede daardoor verliest De Heer vrijwel nergens het tempo waarmee hij ons door de gruwelen in het hoofd van Elias trekt. Bij het teruglezen zien we pas goed hoe zowat elke zin en bijna elk woord raak is.’

En op vrijdag 22 maart aanstaande om 16.00u is Valentijn dus bij ons te gast, om kort over zijn boek te vertellen en te signeren! Deze roman past perfect binnen het thema van de Boekenweek 'Familie'. Een boekenweek-activiteit dus waar we naar uitkijken! Vrije inloop en gratis toegang! De winnaar wordt begin april bekendgemaakt. De prijsuitreiking is op 22 april in zaal Belcampo van De Hallen in Amsterdam.

LEZING & BOEKPRESENTATIE Alex Boogers
zondag 24 maart om 14 uur – boekhandel ‘t Spui

In De schrijver als samoerai zoekt Alex Boogers een antwoord op de vraag wat het pure schrijverschap behelst. Waarom is hij ooit gaan schrijven? En waarom willen zo veel mensen schrijver worden? Wat is daarvoor nodig?
In de dojo vond Boogers de weg naar het papier. Vechtkunst en schrijven zijn twee uitingsvormen die in hem resoneren: verlies alle illusies, wees niet theatraal, laat je ego niet vooropgaan en laat je niet afleiden door te veel gedachten. Met verwondering aanschouwt hij de wereld van de letteren, waar hij met zijn ogenschijnlijk onverenigbare talenten een plek veroverde aan tafel van de Nederlandse literatuur. Tijdens zijn zoektocht spiegelt hij zijn overtuigingen aan die van auteurs als Haruki Murakami, Stephen King, Arnon Grunberg en Connie Palmen.

Na vijfentwintig jaar schrijverschap maakt Boogers de balans op: wat is vandaag de dag nog de aantrekkingskracht van zijn ambacht? Alex is bij ons op deze laatste dag van de boekenweek te gast om over zijn boek en zijn 25-jarige schrijverschap te vertellen!

U bent van harte welkom dat met ons mee te vieren! Toegang gratis en vrije inloop! Wees welkom allen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0