· 

TEDx Eindelijk in Middelburg

Middelburg, Zeeland – Een team studenten van het Middelburgse University College Roosevelt (UCR) organiseert de welbekende TEDx-conferentie onder de naam TEDxUniversityCollegeRoosevelt.

TEDx in Middelburg

In de geest van ‘Ideas Worth Spreading (ideeën die het verspreiden waard zijn)’, is TEDx een programma van lokale, zelfgeorganiseerde evenementen die mensen samenbrengen om een TED- achtige ervaring te delen. Bij een TEDx-evenement zorgen TED Talks-video’s en live sprekers samen voor een verdiepende discussies en verbinding. Deze evenementen dragen de merknaam TEDx, waarbij x staat voor ‘onafhankelijk georganiseerd TED-evenement’. De TED-conferentie biedt algemene richtlijnen voor het TEDx-programma, maar individuele TEDx-evenementen zijn zelf georganiseerd. (Onder voorbehoud van bepaalde regels en voorschriften.)

De organisatoren hopen Zeeuwen uit de hele provincie te verwelkomen op het evenement, waar ze meerdere TED-talks live kunnen meemaken in plaats van ze online te bekijken. Sprekers zijn onder andere studenten, professoren, onderzoekers en lokale ondernemers, die allemaal zullen vertellen hoe hun verhaal zich verhoudt tot het thema van het evenement - het menselijke instinct van Fight or Flight, Vechten of Vluchten.

Het evenement zal op 15 april plaatsvinden in De Oostkerk. De deuren van het evenement gaan in de vroege namiddag open, voor een programma gevuld met TED talks en een muzikaal optreden dat in de vroege avond het programma afsluit. Na afloop worden bezoekers uitgenodigd voor een receptie, waar zij persoonlijk met de aanwezige sprekers kunnen napraten.

De kaartverkoop gaat binnenkort van start. Naast het programma en de aansluitende receptie is ook een goodiebag met TEDx-merchandise bij de prijs van het ticket inbegrepen. Volg voor meer informatie de Instagram (@tedxucroosevelt) en Facebook (TEDx University College Roosevelt) van het evenement of neem rechtstreeks contact met hen op via ucrtedx@gmail.com.

Over TED
TED is een non-profitorganisatie die zich toelegt op “Ideas Worth Spreading” (Ideeën die het waard zijn verspreid te worden), vaak in de vorm van korte toespraken van vooraanstaande denkers en doeners. Veel van deze TED talks worden gegeven op officiële TED-conferenties en duizenden onafhankelijk georganiseerde TEDx-evenementen over de hele wereld. Video's van deze lezingen worden gratis beschikbaar gesteld op TED.com en andere platforms. Audioversies van TED Talks worden gepubliceerd op TED Talks Daily, beschikbaar op alle podcastplatforms.

TED's open en gratis initiatieven voor het verspreiden van ideeën omvatten TED.com, waar dagelijks nieuwe TED Talk-video's worden geplaatst; TEDx, dat duizenden individuen en groepen licenties geeft om lokale, zelfgeorganiseerde evenementen in TED-stijl over de hele wereld te organiseren; het TED Fellows-programma, dat innovators van over de hele wereld selecteert om de impact van hun opmerkelijke projecten en activiteiten te vergroten; Het Audacious Project, dat kritische ideeën naar boven haalt en financiert die het potentieel hebben om miljoenen levens te beïnvloeden; TED Translators, dat de ondertiteling van TED Talks crowdsourcet, zodat grote ideeën zich over talen en grenzen kunnen verspreiden; en het educatieve initiatief TED-Ed. TED biedt ook TED@Work aan, een programma dat TED Talks opnieuw uitvindt voor leren op de werkplek. TED heeft ook een groeiende bibliotheek met originele podcasts, waaronder The TED Interview met Chris Anderson, WorkLife met Adam Grant, Far Flung met Saleem Reshamwala en How to Be a Better Human.

Volg TED op Twitter, Facebook, Instagram en op LinkedIn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0