· 

Wethouder Cracau legt functie neer

20 februari 2024 heeft wethouder Sal Cracau in overleg met het college van B&W besloten zijn functie als wethouder neer te leggen.

Foto © Multranet Media

In de periode van zijn wethouderschap heeft wethouder Cracau tweemaal ernstige gezondheidsklachten gehad.
Na een periode van revalidatie en zijn terugkeer als wethouder, concludeert hij nu dat hij door de nasleep van deze gezondheidsklachten zowel mentaal als fysiek niet kan functioneren op het niveau dat het wethouderschap van hem vraagt.

De motie van wantrouwen tegen het functioneren van de wethouder, die gisteravond tijdens een extra raadsvergadering 19 februari door de oppositie werd ingediend, was reden voor de wethouder om zijn positie te heroverwegen. Cracau: “Vlissingen verdient een wethouder die zich 100% kan inzetten en mij lukt dat helaas op dit moment niet. Met pijn in mijn hart leg ik daarom mijn functie neer, zodat ik mij kan focussen op mijn gezondheid.”

Zijn collega-wethouders hebben begrip voor het besluit van wethouder Cracau en danken hem voor zijn betrokkenheid en inzet voor de gemeente. De portefeuilles van wethouder Cracau worden voorlopig overgenomen door zijn collega-wethouders.

Reactie schrijven

Commentaren: 0